Døgnvagt: ​📱+45 62 62 10 65

✉​ Send mail

Røntgen af hest til diagnosticering

Få taget røntgenbilleder af din hest hos os

Hos Ringe Dyrehospital Stordyrspraksis har vi blandt andet mulighed for at foretage røntgen af hest på vores klinik. Vores patienter kommer typisk fra både Ringe, Svendborg og omegn, men også fra resten af Fyn.

Røntgenundersøgelse af din hest

Røntgen anvendes i hestepraksis primært til at undersøge knogler og led. Røntgenundersøgelse foretages ofte i forbindelse med:

  • Halthed
  • Rygproblemer
  • Mundhule- og tandproblemer
  • Handelsundersøgelser

Ved handelsundersøgelse anvendes røntgenundersøgelse til at finde eventuelle afvigelser i hestens anatomi. Viden om eventuelle forandringer af hestens knogler kan være afgørende for hestens fremtidige brug og holdbarhed i forhold til livet som ridehest.

I tilfælde hvor din hest er halt, kan en røntgenfotografering ligeledes være med til at finde forandringer af hestens bevægeapparat og dermed årsager til haltheden. Der foretages først røntgen efter en grundig halthedsundersøgelse af hesten. Dette er for at få kortlagt hvor problemet til haltheden er lokaliseret.

Ud over røntgenoptagelser af knogler og led kan røntgen også anvendes, hvis der er mistanke om ophobning af sand i tarmene.

Med røntgenbillederne kan vi sætte ind med den rette behandling

En af de helt store fordele ved røntgen af hest er, at vi ved at se på de digitale røntgenbilleder kan få et klart overblik over specifikke helbredsproblemer hos din hest, og vi kan dermed også sætte ind med den rigtige behandling efterfølgende. Det giver din hest de bedst mulige forudsætninger for succesfuld behandling. 

Kontakt os og bestil røntgen af hest

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du kunne tænke dig at bestille røntgenundersøgelse af din hest. Har du spørgsmål vedr. proceduren, vore priser eller lignende, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os. Vi besvarer enhver henvendelse på 62 62 10 65 eller mail. Vi giver dig også gerne et prisoverslag på undersøgelsen, når vi kender til hestens problematikker og udfordringer.

Udover røntgen tilbyder vi også gastroskopi af hest, hvis du har mistanke om mavesår. Læs mere om det her.

Adresseoplysninger

Ringe Dyrehospital Stordyrspraksis

Gørtlervej 5
5750 Ringe

Kontaktoplysninger

Telefon: 62 62 10 65

E-mail: ringe@stordyr.dk

CVR: 26454271