Døgnvagt: ​📱+45 62 62 10 65

✉​ Send mail

Gastroskopi af hest udføres

Kikkertundersøgelse af din hest

Hvis enten du eller vi har en mistanke om, at din hest har et mavesår, så har vi hos Ringe Dyrehospital Stordyrspraksis mulighed for at foretage en gastroskopi af hest. Vi holder til i Ringe, men vi undersøger og behandler hver dag heste fra både lokalområdet, Svendborg og resten af Fyn.

Hvad er symptomerne på mavesår hos en hest?

Ca. 80 % af alle rideheste lider af mavesår i sværere eller svagere grad. Symptomerne på mavesår hos en hest kan for eksempel være:

  • At hesten virker sur under ridning
  • At hesten ikke længere præsterer så godt som før
  • At hesten har ændret adfærd
  • At hesten har tynd afføring
  • ​At hesten taber sig
  • At hesten har fået en trist pels
  • ​At hesten er blevet kræsen
  • ·​At hesten har gentagne tilfælde af kolik. 

Hvorfor er det nødvendigt med en gastroskopi af hest?

Det er først og fremmest både nødvendigt og vigtigt at foretage en gastroskopi af hest for at vurdere, om det er et mavesår, som din hest lider af, eller om der kan være tale om en anden lidelse. Derudover er det vigtigt at finde ud af, hvor mavesåret helt konkret er lokaliseret, og hvor slemt det er, for at vi kan iværksætte den korrekte behandling. 

Et mavesår er meget smertefuldt for din hest, og det er derfor vigtigt, at den får den rigtige behandling, så den kan blive smertefri og glad igen så hurtigt som muligt.

En gastroskopi / kikkertundersøgelse af din hest kan også være nødvendig i flere andre tilfælde end mavesår. Når vi undersøger din hest, foretager vi en konkret vurdering af, hvilken undersøgelsesmetode der vil være den rette at benytte ud fra din beskrivelse af hestens symptomer og hestens almene velbefindende.

Kontakt os og hør mere eller bestil en tid

Du er velkommen til at kontakte os for at høre mere om gastroskopi af hest eller for at bestille en tid. Vi svarer også gerne på eventuelle spørgsmål om kikkertundersøgelsen, mavesår og andre relaterede lidelser hos din hest.​ Vi tilbyder også røntgen af hest. Læs mere om det her.

Adresseoplysninger

Ringe Dyrehospital Stordyrspraksis

Gørtlervej 5
5750 Ringe

Kontaktoplysninger

Telefon: 62 62 10 65

E-mail: ringe.stordyr@vetnet.dk

CVR: 26454271